BAM! Popauteurs zet werkzaamheden Dutch DJ Foundation voort


Beroepsvereniging BAM! Popauteurs zal per 1 december 2020 de werkzaamheden van de Dutch DJ Foundation (DDJF) voortzetten. Op deze manier kunnen producers en dj’s beter vertegenwoordigd worden. BAM! Popauteurs kent een sterke vertegenwoordiging in bestuursorganen van o.a. Buma/Stemra, Sena, Norma, de Popcoalitie en diverse internationale koepelorganisaties. Daarnaast zijn er korte lijntjes met Den Haag en Brussel. Door de krachten te bundelen en met één mond te spreken worden DJ’s en producers straks nog beter gerepresenteerd richting politiek en werkveld. Er zijn speciale evenementen voor leden om kennis te delen en er is een gratis juridisch spreekuur. 

De Dutch DJ Foundation (DDJF) werd begin 2015 opgericht met als doel het geven van voorlichting aan en het behartigen van de belangen van alle Nederlandse DJ’s en producers. De initiatiefnemers waren merendeels ouders van deze groep die op grond van hun eigen ervaringen het belang van een dergelijke organisatie zagen. De afgelopen jaren heeft de Dutch DJ Foundation met name jonge dj’s voorlichting gegeven over zaken die op je af komen aan de start van een carrière. Op het gebied van touren en optreden, maar ook met name op het gebied van contracten. Waar moet je op letten bij het sluiten van een overeenkomst met een publisher of label? Wanneer moet je een manager nemen en wanneer misschien nog niet? Op events als Amsterdam Dance Event en Dancefair wist de Dutch DJ Foundation de doelgroep te vinden en te informeren. 

De stichting zal per 1 december 2020 ophouden te bestaan, maar van het huidige DDJF bestuur zullen Iason Chronis en Teun Pranger de werkzaamheden voortzetten binnen beroepsvereniging BAM! Popauteurs, waar zij ook een bestuursfunctie bekleden. Bij BAM! Popauteurs zijn muzikanten en makers uit alle popgenres aangesloten, van gevestigde namen tot beginnende artiesten. Door het voortzetten van het werk van de DDJF krijgt de dance daar nu een prominentere rol. 

We raden onze aangeslotenen daarom aan lid te worden bij BAM! Popauteurs op www.bampopauteurs.nl/