Arriën Molema

Voorzitter BAM! Popauteurs

Arriën is muzikant, songwriter en belangenbehartiger voor artiesten. Hij heeft een succesvolle carrière als tourend muzikant (Room Eleven) achter de rug, met uitverkochte (internationale) tours, gouden en platinum platen en diverse awards. Daarnaast is hij actief als songwriter en componist (muziek voor films en docu's). Zijn focus ligt tegenwoordig, naast componeren, ook bij belangenbehartiging voor artiesten en songwriters. Zo is hij internationaal actief als Vice-President bij CIAM (International Council of Music Creators) en was hij in het verleden bestuurslid bij ECSA (European Composers and Songwriters Alliance) en toezichthouder bij Buma/Stemra. Ook zit hij in de Raad van Toezicht van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

 

Iason Chronis

Vice-voorzitter

Iason is producer, songwriter, labeleigenaar en DJ.  

Naast vice-voorzitter van BAM! Popauteurs is hij tevens bestuurslid van Buma Cultuur.

Guus Bleijerveld

Secretaris

Guus zet zich al sinds lange tijd in voor muzikanten en auteurs om hen te helpen met (juridische) problemen m.b.t. hun beroepspraktijk. Voor Guus is dat een logisch gevolg van zijn liefde voor muziek en zijn juridische opleiding. Zijn muzikale ontdekkingsreis voerde van klassieke gitaarles en een vooropleiding voor het conservatorium naar een leven in en met popbands. Na afronding van zijn masterstudie Rechten aan de Universiteit in Utrecht besloot hij op zoek te gaan naar een combinatie van muziek en recht/economie. Vanaf 2000 is hij zich gaan inzetten voor BVPop en later PALM en Popauteurs. Hij leerde steeds meer de kneepjes van het vak kennen, die hij vervolgens goed kon gebruiken bij het juridische spreekuur van Popauteurs en later BAM! Popauteurs.  

Guus zit o.a. in de Raad van Aangeslotenen sectie Performers bij Sena.

Olivier de Neve

Penningmeester

Olivier is singer-songwriter onder de naam Oliver Alexander, journalist, TV-presentator (o.a. NOS) en radio-DJ (o.a. Sublime en Rijnmond). Met een achtergrond als Bedrijfskundige besloot hij een aantal jaar geleden om zijn kantoorbaan op te zeggen en zijn muzikale droom na te jagen. Met zijn 11-koppige band haalde hij verschillende radio- en streamingsuccessen en speelde hij in o.a. Paradiso en het Concertgebouw. Bij BAM! Popauteurs is hij als penningmeester verantwoordelijk voor alle financiële zaken en helpt hij muzikanten met hun subsidievragen via het BAM! Subsidieloket. Ook is hij actief als SoCu Adviseur bij muziekrechtenorganisatie Sena.

Rita Zipora

Bestuurslid

Rita Zipora is bestuurslid bij BAM! Popauteurs sinds 2017. Namens BP neemt Rita plaats in de Ketentafel Popmuziek om Fair Pay voor popmuzikanten op poppodia te realiseren. Daarnaast zit zij namens BP in de Raad van Toezicht van Buma/Stemra. Binnen het bestuur van BAM Popauteurs gaat Rita mede over de dossiers binnenlandse lobby, fair practice en cultuurbeleid. Daarnaast geeft Rita les in ondernemerschap en verdienmodellen aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling Pop. Rita Zipora bracht twee solo-albums uit onder haar eigen naam en tourde door Nederland en België met haar laatste project WOLKEN. Ze rondde in 2016 haar masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam met een thesis over auteursrecht in het digitale domein.

Aafke Romeijn

Bestuurslid

Aafke Romeijn (1986) maakt Nederlandstalige artpop, en scoorde hits in Nederland en België met songs die ze schreef voor/met artiesten als Spinvis, Sef en Isabelle A. Als schrijver publiceerde ze twee sciencefictionromans en een dichtbundel. Haar debuut werd genomineerd voor de CPNB Prijs voor het Beste Boek voor Jongeren, en verscheen in de serie Grote Lijsters. De tweede roman wordt verfilmd. Romeijn maakt met haar partner Bram Ieven podcasts voor de KRO-NCRV. Daarnaast is ze actief als bestuurder in de culturele sector, onder andere als bestuurslid van BAM! Popauteurs, vicevoorzitter van de Raad van Rechthebbenden van Buma/Stemra en bestuurslid van de European Composers and Songwriters Alliance.

photo credits: Bianca Toeps

Hans Aalbers

Bestuurslid

Hans is componist, producer en studio eigenaar.
Hij staat aan de wieg van grote Nederlandse hitsuccesen, hetzij als producer, componist, arrangeur of technicus. De grote namen uit de Nederlandstalige muziekindustrie weten hem feilloos te vinden in zijn studio in Nederhorst den Berg en gaan jarenlange samenwerkingen aan. Bijv. Andre Hazes Sr & Jr. Gerard Joling, Marianne Weber, Rene Froger en uit recenter tijd Mart Hoogkamer. Daarnaast mag Hans de meest succesvolste Nederlandse labels tot zijn klantenkring rekenen. Ook op het gebied van Kleinkunst heeft Hans zijn sporen verdiend. Zo werkte hij o.a. jarenlang aan de liedjes voor Sesamstraat en Klokhuis met Harry Bannink en Henny Vrienten. Hans ontving in 2023 de Buma Award voor beste producer en is door de jaren heen onderscheiden met tientallen Gouden en Platina Awards. 
Naast bestuurslid bij BamPopauteurs is Hans bestuurslid bij Femu.

www.hansaalbersrecordings.nl